Koninklijke Gemengde Zangvereniging Orpheus • Druten

Lettergrootte
zondag, mei 26, 2024

Sarah Visscher

Foto Sarah Visser

 

Sarah Visscher volgde de Meerjarige Dirigenten Opleiding in Utrecht en nam ook diverse keren deel aan de Kurt Thomas Cursus. Zij volgt momenteel de opleiding koordirectie aan het Conservatorium Utrecht. Tevens bezoekt zij workshops en inspiratiedagen om haar kennis up to date houden.

Sarah bracht haar jeugd grotendeels door op muziekschool De Plantage in Tiel. Eerst met vioollessen, later kwamen daar diverse orkesten, koorklas en theorielessen bij. Zij had van jongs af aan affiniteit met klassieke muziek.

Vanaf 13-jarige leeftijd zong Sarah bij Jongerenkoor Chantiel, wat mede heeft bijgedragen aan de vorming van haar zangstem. Chantiel is tijdens haar lidmaatschap meerdere keren de winnaar geweest van het Nationaal Jongerenkorenfestival.

Begin 2005 richtte Sarah in de Dominicuskerk kinderkoor Doreminicus op, waaraan enkele jaren later haar man Merijn zich toevoegde als pianist. Zij behaalden met dit kinderkoor diverse prijzen op kinderkorenfestivals te Rijsbergen. Als dirigent stond Sarah voor diverse koren, waaronder Jongerenkoor Remember in Gendt, en is ze vaste invaldirigent van diverse kerkkoren en klassieke koren.